Upphovsrätt och användande av mina bilder.

Jag tänkte att det är dags för en liten uppdatering i hur man som kund får använda mina bilder.

 

Jag kan ha varit otydlig i hur jag informerat om detta. Samtidigt som jag trott att man använder sunt förnuft. Man tar inte det man inte betalat för.

 

Fotografierna jag lägger (taggade) i albumen är mina. Jag har medvetet lagt min tagg längst ner över bilden för att det ska vara enklare för dig att se Din bild. Bilden är även lagt i en relativ hög upplösning, också för att Du som kund ska få se en bra bild.

 

När Du valt de bilderna Du vill ha, betalar Du för dessa bilder och får således använda dem för eget bruk. Du får framkalla egna bilder av filerna, du får publicera dina bilder på nätet (om mitt namn eller firmanamn finns i anslutning till bilden). Du får däremot inte ändra i bilderna eller använda bilder du inte betalat för. Jag kallar det fri användningsrätt.

 

Alla bilder ligger kvar i albumen minst ett år efteråt, som en service till Dig. Ifall Du vill efterbeställa. Men det innebär inte att Du får spara ner dem, eller publicera dem på annat sätt. Även om min tagg ligger där, även om du hänvisar till mig så är bilden fortfarande min.

 

Genom att anlita mig, bli min kund, så respekterar du detta.

 

I övrigt så hoppas jag att man faktiskt vet hur upphovsrätten med kort och fotografier fungerar. Man tar inte bilder från min hemsida, facebookgrupp eller blogg. (Inte från google heller. Alla bilder tillhör någon om det inte står något annat). Bilder som jag tar tillhör mig. Även om Du finns med på bilden.

 

Från och med nu kommer jag fakturera för de bilderna som används utöver de betalade, samt lägga en tagg mitt över hela bilden i albumen. Publicerade bilder som tillhör kunder kommer från och med nu alltid få en text mitt över. Övriga bilder behåller min tagg längst ner.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Rebecca » Häst och ryttare.:  ”Hej ! Vad tar du för en fotografering med ryttare och häst? Mvh rebecca ”

  • karolinajonsson » Student 2011:  ”oj! jaha vad roligt! jag hade inte en aning om att det var nån annan i flen som ..”

  • (Admin) Hanna » Helaste Elis.:  ”Haha! Vilken tur jag har som har en så snäll svärmor, för oj vad jag nojjade öve..”

  • Sonja Nordin /farmor/ » Helaste Elis.:  ”Vad spelar det för roll? Blommorna kommer igen likadana nästa år. Men Elis och A..”

  • Hanna (admin) » Vår, vår, vår.:  ”Hallå! Ja, det går så otroligt fort, jag tycker det känns som några veckor sedan..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln